Čebelarsko društvo Kobilje - Dobrovnik

Predsednik: Stanko Gregorec
Tel. št.: 031 778 384
E-pošta: gregorecstanko@gmail.com

Tajnik: Smej Bojan
Tel.št.: 041 354 931

Blagajnik: Varga Martina
Tel.št.: 031 868 675

Člani nadzornega odbora: 

Čebelarstvo na Kobilje se  ponaša z bogato zgodovino. Že davnega leta 1976 so čebelarji organizirali in ustanovili čebelarsko družino ter se pozneje povezali s čebelarji iz Dobrovnika. Na rednem občnem zboru 26. januarja 1997 so društvo preimenovali v Čebelarsko društvo Kobilje-Dobrovnik. To ime društvo nosi še danes. Društvo je vključeno v Pomursko čebelarsko zvezo, ki je članica Čebelarske zveze Slovenije. V njem skrbijo za svoj pomladek s čebelarskima krožkoma, ki sta organizirana na OŠ Kobilje in DOŠ Dobrovnik.

Na Kobilju ima čebelarstvo dolgo tradicijo in sega v čas okoli prve svetovne vojne, ko je na Kobilje čebelaril Peter Miholič, pozneje pa je s čebelarstvom nadaljeval Štefan Miholič. Čebelnjaki so krasili podobo našega kraja tudi na malem Kobilju, kjer so stali čebelnjaki Mirka Ferherja ter bratov Jožefa in Janeza Kovača. Več generacij čebelarjev je bilo tudi v družini Berden. Po trenutnih podatkih je pri Berdenovih s čebelarsko tradicijo začel Štefan Berden, pozneje je to dejavnost nadaljeval sin Franc, na naše veselje pa čebelarsko tradicijo ohranja Janez Berden. Do današnjih dni, se je ohranil tudi čebelnjak Pavla Bukovca. Za čebelnjak sedaj skrbi njegov sin Jože. Okoli leta 1950 je večje število čebeljih družin posedoval Vilijem Vugrinec.

Čebele prinašajo dober, okusen in zdrav med, na katerega smo čebelarji ponosni. Da bi zanj izvedela širša okolica, smo se predstavili na kmetijsko živilskem sejmu AGRA v Gornji Radgoni. Na sejmu smo se predstavili čebelarji Čebelarskega društva Kobilje-Dobrovnik.

Čebelarji skrbimo tudi za promocijo medu na osnovni šolah, kjer se vsako leto odvija slovenski zajtrk.

NAJ MEDI!

Dogodki - Čebelarsko društvo Kobilje - Dobrovnik