Društvo mladih Kobilje

Klub mladih Kobilje je mlado in aktivno društvo. Člani našega društva so aktivni skozi celotno leto, na lastnih prireditvah ali pri aktivnostih drugih društev. Klub mladih Kobilje šteje okoli 50 članov. Mladi se trudimo, popestrimo dogajanje v naši vasi. V nadaljevanju pa so opisane tudi tri glavne naše prireditve.

MOKRI PETEK

Tradicionalni Mokri petek se začne ob 15.00 uri z mokrimi igrami, pri katerih sodelujejo ekipe z 4 člani; po končanih igrah sledi podelitev nagrad prvim trem najboljšim ekipam.

Takoj za tem sledi na odru prikaz starega običaja, pranje nog z vodo iz Kobiljskega potoka in nato vrhunec večera, koncert ene izmed znanih glasbenih skupin. Vse vstopnice pa gredo v žrebanje za tri privlačne nagrade.

KRESOVANJE

Kot vsako leto, mladi organiziramo kresovanje na deponiji.

Fantje pripravijo kres in mlaj, dekleta pa ga okrasijo. Ob 19.00 uri sledi postavljanje mlaja pri cerkvi, nato pa ob 21.00 prižig kresa, ter zabava pri Malem Kobilju.

BOŽIČNO-NOVOLETNA IGRICA

Mladi pripravljamo tudi božično-novoletno igrico, pri kateri sodeluje vsa mladina. Odigramo jo pa na božični večer, da s tem polepšamo praznike vsem našim občanom.